Z czego żyją Cyganie??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Thundi
    L&K
    • 2005
    • 1157

Znam kilku cyganów i uwierzcie mi że to tacy sami ludzie jak inni, jest wśród nich właściciel sklepu monopolowego (płaci podatki jak coś robiłem dla niego to umowa zlecenie inaczej się nie dało - za usługę płaci x2 niż normalnie stawki ) jak i kobietę która z własnej roli sprzedaje towar i choć nie płaci podatków, ZUS'ów nie ma nawet zarejestrowanej firmy ale zarejestrowaną bezrobotną nie jest, zasiłków też nie pobiera, to co zarobi starcza jej na życie (ziemia jej własna). Tyle że znam też polaków którzy są polakami a nasze państwo robią w bambuko (facet ma firmę jeździ autem wartym > 200tyś a firma wyrabia zysk paru zloty rocznie - narzeka że ZUS go więcej kosztuje niż podatek)

Tyle że nasze państwo toleruje niestety takich którzy nie robią nic (lub nawet kradną jawnie) i jeszcze daje im przywileje - i tu prawdziwe są słowa że państwo boi się że ktoś ich oskarży o rasizm (bo takie oskarżenia nawet padły gdy miasto chciało eksmitować takich ludzi z terenu nie należącego do nich) a potem to już tylko coraz większe przywileje dla nich (pod pretekstem rasizmu) i ba nie którzy takich nawet bronią.

Jak by ktoś nie wierzył że takie akcie są w Polsce to proszę lektury do poczytania:

O ortografie dba FF.
    Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
    http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
    Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Zamieszczone przez aniol
      kazik4x4, Umiem policzyć do 10 po cygańsku.A ty jak zawsze "wszystkie rozumy twoje"Jak masz pisać głupoty to lepiej odpuść sobie.
      Kuźwa, wrzucam pytanie na rozluźnienie atmosfery, a ten od razu że głupoty piszę.
      No ale przecież to forum Skody, jakby nie było części koncernu VW. Więc tu trzeba mieć niemiecki luz i niemieckie poczucie humoru

Komentarz

do uczciwych Romow nie mam nic, ale cyganow do kolchozu bym wyje...rzygac mi sie chce jak widze te mordy panoszace sie gdzie tylko popadnie jakby byli u siebie. zebrzaca brudaske z dzieckiem pod apteke, a kilka minut pozniej cala banda stoja pod swoim domem obok zaparkowanego x3 albo merca jakiegos. swoja droga niejednego poloczka tez bym z nimi poslal.

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2396
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
          Zamieszczone przez aniol
          kazik4x4, Umiem policzyć do 10 po cygańsku.A ty jak zawsze "wszystkie rozumy twoje"Jak masz pisać głupoty to lepiej odpuść sobie.
          Kuźwa, wrzucam pytanie na rozluźnienie atmosfery, a ten od razu że głupoty piszę.
          No ale przecież to forum Skody, jakby nie było części koncernu VW. Więc tu trzeba mieć niemiecki luz i niemieckie poczucie humoru
          oj tam oj tam

ja chciałem napisac , że do dziesięciu umiem zliczyć po POLSKU, niemiecku, angielsku, rosyjsku, a ostatnio nauczyłem się po japońsku....tylko co z tego :?: hihi
          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• kazik4x4
            RS
            • 2008
            • 2728

BADYL, razi, dwazi, trizi, czterizi, pindzio, ryndzio, akne, wekne, dziurawa, dziuks

Komentarz

• oolsztyniak
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6647
              • Superb II combi (3T5)
              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Właśnie przypomniało mi się o tych cygańskich sygnetach :lol:
              Jak to u kumpla w mieścinie cyganie zrobili sprzedaż złotych sygnetów.
              Niby próby były, sygnety ładne i na prawdę dla laika wyglądały na złote.

Zaczepił kumpla, że kasę potrzebuje, że samochód mu się zepsuł i nie ma za co naprawić i paliwa mało a wraca do rodziny.
              - Panie, wart około tysiaka daj 400 i załatwione
              A że kumpel młody to i sygnet mu nie bardzo.
              Po długich namowach, proszeniu, błaganiu kumpel kupił za bagatela 20 zł.

Na drugi dzień ucieszony poleciał do lombardu z myślą, że zarobił na cyganie.
              :shock: tak wyglądał jak gość z lombardu mu powiedział, że jest 4 czy 5 osobą, która dziś przynosi cygański sygnet.
              Najdroższy kupiony za 600 zł, jego za dwie dychy może robić jako gadżet :-) :lol: :lol: :lol:
              Sygnety nie miały żadnej wartości.

Nie mówiąc już o sprzedawaniu wycieraczek pod marketami, myciu szyb, pilnowanie samochodu, perfumy, zegarki, kamery, lornetki itd itd itd .... :wink:
              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Alonzo_
                RS
                • 2009
                • 2460
                • Hyundai

oolsztyniak

A my tu zaraz jak rasiści. Wstyd. Polskie fobie. Więcej takich przedsiębiorczych i obrotnych obcokrajowców. Zapraszamy do Polski.
                Ciężko zarobił na te 600 (czy 20) zł. Ile musiał sieę nagadać nawciskać kitów, naudawać, naurabiać takiego naiwniaka. Dziś coraz trudniej znaleźć takiego jelenia i go urobić żeby za tombak dał kilka setek. To naprawdę ciężka robota. Pracowici są , to im trzeba oddać. Źle ich oceniamy. Nie ma co :diabelski_usmiech

Komentarz

• Gracz
                  Rider
                  • 2009
                  • 261
                  • Superb I (3U4)

Cyganie są cwani, ale też potrafią się naciąć.

Mam znajomego w drogówce, który wychowywał się w Mławie.
                  Obsługiwał kolizję z Cyganami, którzy po swojemu przy znajomym ugadywali się co zeznawać.

Jakże byli zdziwieni, gdy w ich języku poprosił ich o mówienie prawdy, samej prawdy i tylko prawdy :lol:
                  Best ET=Steven Spielberg movie :-)

Komentarz

• lukaszz
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 167

film o cyganach z Słowacji:
                    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

Pracuję...